-->
Contoh Carita Pondok Bahasa Sunda : Baraya Laér

Contoh Carita Pondok Bahasa Sunda : Baraya Laér

 
contoh carita pondok bahasa sunda

Di bawah ini adalah "contoh carita pondok bahasa sunda" berjudul "Baraya Laer"

Kasebutkeun boga dulur, pangkatna luhur abdi nagara. Manehna jadi panguasa anu lahir ti desa. Ngalieuk ka tukang anu moal jadi poho. Baheula bareng sakolana oge ngajina. Ngan ayeuna beda dina kahirupana, dina pagaweana, jeung dina tingkah lakuna anu ngadadak barobah teu disangka.

Sakali mangsa, Bejo, mangkat ti imahna, boga niat rek ngumbara ka Ibukota, Jakarta. Neangan pikeun bekel jeung meli mas kawin, ucapna. 

Hiji mangsa, sampe oge Bejo di Jakarta. Manehna luak lieuk ngaler ngidul bari maca tasbih, saking takjubna kana kaendahan Ibukota.

Dina lengkah Bejo lempang ka kontrakana, manggihan hiji jalma anu rarayna geus teu asing dina ingetana, eta tea babaturan sakolana baheula, oge masih patali dulur beja kolotna. 

Bejo saharita ngarasa bungah bisa panggih jeung dulur di lembur batur. Manehna sumringah, ngalengkah ngadeketan mobil mewah. Teu poho kana tatakrama, Bejo ngucap salam sateuacana. 

"Assalamualaikum"... Ceuk Bejo.

"Waalaikumsalaam"...Jawab Baraya.

Saharita bejo saheuhah, molohok nempo penampilana.
 
"Ieu teh Abdul? Budakna mih esih?, ieu urang, Bejo, anakna ceu edoh, babaturan sakola anjeun baheula.

Si Baraya pulahak-polohok, dina hatena ngarasa kenal, tapi era rek ngakuna. Anu akhirna manehna nyangkal. 

 "Maaf, ini siapa ya?, tanya si Baraya make legeg balaga.

"Urang Bejo, babaturan maneh, Abdul.", Bejo nyoba ngayakinkeun manehna.

"Maaf, saya tidak kenal dengan anda. Ayo pak kita pergi". Manehna leos indit jeung supirna, ninggalkeun Bejo anu nalangsa. 

Bejo teu sedih ku panampilana anu beda jeung si Baraya. Tapi, Bejo sedih nempo babaturana anu barobah. Anu poho ka dulur sabab boga pangkat luhur.

Pesan dari cerita ini:

KITA ADALAH SAMA. SAMA-SAMA HAMBA. SAMA-SAMA TUKANG MEMINTA. 

Ini adalah cerita pendek yang dikarang tanpa menyinggung satu pihak manapun. Hanya mengingatkan kepada yang lebih, jangan sampai lupa pada yang kurang.

Nah itulah sedikit tulisan mengenai "contoh carita pondok bahasa sunda". Semoga bermanfaat l. 
Baca Juga
SHARE
Subscribe to get free updates

Related Posts

Iklan Tengah Post